fredag, september 21, 2007

Jag är arg!

I dagens DN skriver Maria Crofts att varje hushåll bör lägga undan 1000 kronor i månaden för att slippa ekonomiska problem om man blir sjuk eller arbetslös. På samma uppslag får man läsa om familjen Farokhi som kommer att få 960 kronor mer i månaden på grund av skattesänkningarna. Makarna Farokhi har en gemensam årsinkomst på ungefär 810000 kronor om året. Alla de hushåll som har en lägre årsinkomst kommer alltså att bli tvungna att spara mer än de tjänar på sänkningen för att ha en buffert om de skulle bli arbetslösa eller sjuka.

Det är ju tur att de flesta har stora möjligheter att spara en stor del av sin inkomst. Tur också att det verkligen finns jobb som passar alla sjukskrivna så att ingen ska behöva gå sjukskriven någon längre tid. Och tur att det verkligen finns heltidsjobb till att lata deltidsarbetslösa som de kan ta nu när de inte längre får a-kassa för den tid de inte har jobb.

De hävdar att de för en politik som gynnar de svagaste i samhället. Är det jag som har missat något eller är det en uppenbar lögn?


Andra bloggar om: , ,

2 kommentarer:

. . . sa...

Det är en uppenbar lögn, givetvis. De sparkar istället hårt på de som redan ligger. De utövar omvänd Robin Hood-politik. De är Sveriges regering och de bör inte väljas om i nästa val. Bra inlägg förresten!/Johanna

Maj sa...

Bra inlägg Johanna!

Jag delar din ilska.
Ta tex den sänkta sjukpenningen. Man drar alla över en kam och verkar tro att sänkt sjuk-ersättning ska göra att tex svårt cancersjuka personer snabbare återgår i tjänst. De har således att välja på att dö genom svält, eller att dö av att de försöker pressa sig att jobba för att de inte har råd att vara sjuka längre. Rent krasst.

Vad hände med sjukbegreppet? Är samtliga sjuka i Sverige inbillningsjuka?

Jag blir så trött.