onsdag, januari 28, 2009

Nej fan en kund

Min vårdcentral (Kvalita vårdcentral i Årsta) har ett så otroligt otrevligt bemötande av sina patienter i telefon. Man tas emot med en stor suck och får en ännu större suck på sig när man förklarar vad man vill (boka en läkartid), sen får man ett skeptiskt "Jaha, vad gäller saken?". När man framfört sitt ärende och de inser att de måste boka in en tid åt en så ska man helst ha en ledig vecka framför sig för om man inte kan komma den första tid de säger då är man en helt otroligt trasslig patient. Allt bör kunna avbokas om du nu nödvändigtvis måste träffa din läkare. Efter en om möjligt ännu större suck och ett irriterat "När kan du då?" fick jag i alla fall en tid.

Men i vanliga fall brukar jag ta ett blodprov för att kolla sköldkörtelvärdet först, och sen träffa läkaren dagen efter. Men tydligen måste jag träffa min läkare för att få en remiss för att ta blodprov. Ett märklig ordning, eftersom det inte går att säga något om min sköldkörtel förrän en dag efter att provet är taget, så skulle det vara någonting då måste jag boka in en andra läkartid under stora suckar. Om det är så hemskt jobbigt att behöva boka in en massa patienter är det en ganska dålig idé att komplicera systemet så att de tvingas att boka in fler tider...

De är säkert överbelastade och har usel arbetssituation, men det är ju inte patienternas fel.


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

fredag, januari 16, 2009

Enstatslösning?

Rebecka Bohlin skrev den 13 januari på Arbetarens ledarsida en läsvärd artikel där hon bland annat skrev att:

Vem tycker, egentligen, att det är förenligt med demokrati och jämlikhet att en viss etnisk folkgrupp har fullständig oinskränkt invandringsrätt till ett land, medan en annan etnisk grupp är lika utesluten från den? Per Gahrton tar i sin högintressanta bok Palestinas frihetskamp ett konkret exempel. Han själv, född i ett formalkristet svenskt hem, har enligt israelisk lag rätt att bli israelisk medborgare på grund av att hans mormorsmor var judinna. Jämför detta med att en palestinsk flykting, född i Haifa men fördriven därifrån 1948 (750 000 palestinier fördrevs i samband med Israels bildande), enligt samma lag är utestängd för evigt.
och, "eftersom det inte finns något sammanhängande landområde att bygga en palestinsk stat på":

Detta aktualiserar det alternativa, mindre kända, FN-förslaget från 1947: Att skapa en enda stat där judar och palestinier tillerkänns samma status och med en konstitution som garanterar alla minoriteter lika rättigheter, med en enda nationalitet för alla, oavsett etnisk eller religiös tillhörighet – judar såväl som palestinier. Det finns många argument som talar för en sådan lösning, om den växer fram inifrån och når ett brett stöd bland både israeler och palestinier. Allt fler palestinier har den senaste tiden uttalat sitt stöd för en sådan modell.
Arbetaren publicerade även en intressant intervju med FN:s speciella rapportör för de ockuperade områdena Richard Falk.


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

måndag, januari 12, 2009

Nejdå, jobba ska jag!

Nähej, nu blev det jobb ändå. Kanske en lärare som fick kräksjuka på väg till jobbet eller så... Eller kanske troligare en lärares barn... Jag får jobba ideellt i kväll.

Arbetsfri dag

08:16 och ingen har ringt från Lärarjouren, verkar bli en arbetsfri dag. Skönt (fast mindre roligt 25 februari, men det är ju så långt fram i tiden), då ska jag fixa lite annat som jag måste göra. Måste skriva ihop ett papper om läget för facklig aktiva i Kambodja. (Arbetsfri dag om "arbete" syftar på sådant man får betalt för alltså...)


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,