tisdag, februari 03, 2009

Funderar du på att bli folkpartist?

Läs det här först.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, det gör jag och ännu mer sedan jag läst förslaget. Jag anser inte att det allmänna skall ge undervisning på utländska språk i vårt lands grundskola. Det försvårar integration.

Nicky

Anonym sa...

Och trots att det inte fins fler människor kvar av den sedan länge spårlöst försvunna indianstammen "The Red Paint People" så kräver jag att en undervisning i deras eget hemspråk genast inleds och för alla andra också för den delen så blir det som Babels Torn till sist.Ingen förstår något överhuvudtaget längre.IQ,n är ju redan avlägsnad hos ett flertal så varför då inte språket med när det är viktigast att lära sig ett språk som inte talas i landet man nu bor i !?.

Pelle

Anonym sa...

Jag kommer att ge svar på Nylanders&Folkpartiets utspel imorgon i www.kristianstadsbladet.se

Du får gärna uppmärksamma mitt svar då!

johanna sa...

Nicky, varför försvårar det integrationen?

Pelle, jag hänger inte riktigt med på logiken. Barn har alltså fått matteundervisning på sitt modersmål, och du menar att nästa steg skulle bli att folk ska undervisas i ett språk som ingen talar?

Dessa elever har ju alltså fått undervisning i svenska också, man har inte bytt ut svenskundervisningen. Det är viktigt att lära sig tala språket som talas i landet där man bor. Det är viktigt att kunna tala sitt modersmål. Det är viktigt att inte skämmas för sitt modersmål och i stället se fördelarna med att behärska flera språk. Det är viktigt att lära sig grunderna i matematik. Om allt detta kan kombineras så är väl det fantastiskt bra och inget som bör motarbetas.

Linda, jag ska hålla utkik efter ditt svar!

Unknown sa...

Det sjukaste av allt är ju att parallellt med detta så finns det ju privata grundskolor där all undervisning sker på engelska, har inte folkpartiet något emot det? Eller är engelska ett 'finare' språk än exempelvis arabiska?