onsdag, november 10, 2010

Vad driver attraktiva unga män till att köpa sex?

Hanne Kjöller skriver i dag i DN:s ledare om unga sexköpare i Kambodja.

Saxat ur artikeln:

I stället för att psykologisera kvinnorna i prostitutionen tycker jag det är mer intressant att psykologisera män som inte lider av sexnöd men som ändå väljer prostituerade. Vilket mervärde erbjuder dessa lydiga och undergivna kvinnor männen med breda tatuerade bringor, kamouflagefärgade shorts, rakade skallar och spända käkar (jo, det var faktiskt så huvuddelen såg ut)? Vad gör männen med dem – är det rätten till sex eller att våldföra sig på någon de är ute efter? Och vad säger i så fall det om männens mentala beskaffenhet och förmåga till empati?


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

5 kommentarer:

Anonym sa...

Vid överfallsvåldtäkt av okänd gärningsman måste självklart risken för HIV-smitta beaktas. Då krävs inte "medkännande samtal", "psykologiskt omhändertagande" och "empati" i första hand, utan HIV-profylax med bromsmedicin, som måste ges inom tre dygn efter våldtäkten för att ha effekt. Sker detta rutinmässigt? Sker det över huvudtaget? ens om kvinnan begär det? Inte vet jag! Vet någon? Det här är i allra högsta grad en kvinnofråga. Vad säger feministerna? Jag bara undrar.

Vad gör myndigheterna? Vad gör regering och riksdag? Uppmanar gärningsmännen att använda kondom?

Stockholm Under Ytan sa...

Tror det blir svårt att förklara vad dom håller på med. Hur är det möjligt? Man blir mörkrädd i alla fall.

Anonym sa...

Kanske beror det på att män i Sverige blir hatade sedan barnben och ständigt får veta att de är mindre värda än kvinnor?

Anonym sa...

Hanne Kjöller glömde i vanlig (feministisk) ordning att nämna alla svenska kvinnor som åker till exotiska länder för att köpa sex. För de finns de också, men uppmärksammas naturligtvis inte i det politiskt korrekta Sverige. Se gärna dokumentärfilmen Cowboys in Paradise där bland annat den unga vackra svenskan Linnea köper sex av män på Kuta Beach på Bali.

http://www.youtube.com/watch?v=kq5Si3oSdkg

Anonym sa...

Det är inget mysterium. Män, av alla attraktionsgrader, köper sex för att de vill ha sex. När, hur och med vem de vill.

Även för attraktiva män är det både komplicerat, tidsödande och emotionellt påfrestande att få "gratis" sex. Ofta innebär det oxå ljugande.

Prostitution är hederlig och uppriktig, alla vet vad som pågår och alla får det de vill ha.