torsdag, oktober 11, 2007

Glöm inte Burma!

Nu står det inte mycket i tidningarna, och utifrån det lilla som står får man intrycket att allt är kört. Jag tror att det leder till att de flesta inte orkar bry sig, men nu behövs det verkligen att vi fortsätter att visa vår motvilja mot juntans våld och vårt stöd till folkets kamp för demokrati!

På Amnestys hemsida finns ett brev att maila eller faxa till Burmas utrikesminister Nyan Win. Klipp och klistra och skicka!

Det pågår också en blixtaktion (information om vad en blixtaktion innebär finns här) för tre flyktingar från Burma som tagit sig över gränsen till Indien. De indiska säkerhetsmyndigheterna har gripit de tre männen eftersom de inte hade giltiga dokument. De är anklagade för illagal inresa till Indien och Amnesty fruktar att de kommer skickas tillbaka till Burma där de riskerar att torteras.

Dessutom rapporterar indiska medier att den indiska regeringen planerar att öka sina säkerhetskontroller i nordöstra Indien för att förhindra ett flyktinginflöde från Burma. Amnesty uppmanar de indiska myndigheterna att ge människor som flyr kränkningar av mänskliga rättigheter i Burma tillträde till indiskt territorium.

Om du vill skriva ihop ett eget brev så finns det viktiga tips här, om du vill ha ett färdigskrivet brev så skicka mig ett mail: nordlund.johanna(at)gmail.com


Andra bloggar om: , , , ,

Inga kommentarer: