torsdag, april 10, 2008

Ja, nej.

Jag läste en artikel om Livsmedelsverkets rekommendationer om alkoholintag till ammande mammor. Tyckte att de här svaren från Annika Sohlström var roligt inkonsekventa:

På Livsmedelsverket medger man att rekommendationerna inte enbart bygger på hur mycket alkohol som finns i bröstmjölken.
– Det handlar ju också om att omdömet förändras när man dricker alkohol, säger Annika Sohlström.

Men borde då inte dessa rekommendationer ges till även pappan som inte nämns alls i rekommendationerna?

– Ja, självklart gäller det båda föräldrarna men vi anser att det inte ligger inom vårt ansvarsområde att ge moraliska råd till föräldrar, det får barnhälsovården göra.

Ska de ge moraliska råd eller inte?


Andra bloggar om: ,

1 kommentar:

Anonym sa...

bästa är ju ändå barnmorskan som i tv sa "men vissa kvinnor har ju problem med alkoholen och klarar inte av att dricka bara ett eller två glas, så det bästa är att säga att ingen får dricka" ...?

personligt ansvar, anyone?
och så det där med papporna! inte inte mammorna får dricka för att det försämrar anknytningen till barnet att ibland använda bröstmjölksersättning eller sån där sparad mjölk (dvs från före alkoholintaget), borde inte då alla pappor alltid vara med varje gång ungen ammas? liksom för att knyta an för det gör man ju bara då man ammar, enbart och endast.