söndag, april 15, 2007

The Fratellis

Det är ett bra band och det var roligt att se dem live. Men sångaren och gitarristen Jon Fratelli verkade trött och lite butter, de skulle kunna ha väldigt mycket mer energi på scen. De körde inget mellansnack alls, men om man inte stirrade sig blind på Jon så upptäckte man att Mince Fratelli röjde på rätt bra bakom trummorna i alla fall.

Efter spelningen träffade vi Sandrines klasskompis Sabina, som tidigare under dagen intervjuat The Fratellis för Studentradion. De hade tydligen verkat väldigt trötta redan då, och deras manager (eller turnéansvarig eller vad han nu var) var som en pappa åt sina tre små pojkar och sa "mjae, i så fall får vi ta intervjun utomhus" när de tre små Fratellis frågade om de fick ta lite luft.

Jag tänker att man har en scenpersonlighet som man plockar fram när man går upp på scen, och sen ger järnet med den. Men de kanske oftast har det, de kanske offrade en spelning för att de var trötta och publiken inte så stor. Det var synd att den inte var på Debaser Slussen i stället för Medis, scenen på Medborgarplatsen är så hög, det blir mycket mer nära och personligt på Slussen.

Insåg förresten just att det ju är en bas som Jamie T har. Det skiljer hans akustiska framförande ännu mer från typiska singer-songwriters. Kul! Synd att jag inte insåg det på plats...


Andra bloggar om:

1 kommentar:

Anonym sa...

haha, klart det var en bas! därav låten "Brand New Bass Guitar" :P